Dokumentarfilmen om Håkon Banken i gang med nye dramatiseringsopptak – trenger nye statister og skuespillere!

Nye opptak planlegges! Dokumentarfilmen om Håkon Banken søker flere skuespillere og statister

Foto: Kristoffer Kumar

Har du en skuespiller-spire i magen – og vil du være med på å gjenskape Håkon Bankens musikalske univers i dokumentarfilm-format?

Dokumentarfilmen om artisten Håkon Banken er under produksjon – og nå skal universet han levde sitt liv i og skildret i sine tekster, bli til film gjennom rekonstruksjoner og dramatiseringer. 

I april 2021 gjorde vi de første opptakene, og i 2023 skal vi gjennomføre flere opptak. Filmskaperne er nå på jakt etter folk som har lyst til å være med som skuespillere og statister. 

PÅMELDINGSSKJEMA FOR SKUESPILLERE OG STATISTER – TRYKK HER

I utangspunktet kan alle interesserte melde seg (vi trenger en rekke forskjellige statister), men vi er spesielt på jakt etter følgende:

Noen som ligner på Håkon Banken, ca 16 år:

Noen som ligner på Håkon Bankens barndomskamerat, Carlos (ca. 16 år):

Historien om Håkon Banken skal fortelles i filmen av mennesker som stod ham nær, eller som satte musikken og tekstene hans høyt. Samtidig; en viktig bærebjelke i filmen blir å gjenskape øyeblikk, stemninger og hendelser fra Håkon Bankens liv. Og det er i den anledning det nå søkes etter skuespillere og statister. Det er også planlagt å gjenskape øyeblikk og hendelser fra livene til mennesker som Håkon Bankens musikk har betydd mye for – så vi trenger skuespillere og statister i et bredt spenn i alder, geografi og kjønn.

PÅMELDINGSSKJEMA FOR SKUESPILLERE OG STATISTER – TRYKK HER

Dette kan være snakk om den første konserten på Bøndernes hus i Hof, det kan være ungdomsårene i Sverige da han jobbet som «plåtslagar»-lærling for å spare til sin første bil, oppveksten i Pinsemenigheten, møtet med norsk platebransje og Arne Bendiksen – øyeblikk da det gikk bra i livet, men også tider da det var mer utfordrende stunder.

I første omgang kan alle som er interessert melde seg på – og så vil vi ta kontakt med videre informasjon.

Tidspunkt for innspilling og andre detaljer kommer vi tilbake til.

Andre henvendelser angående filmprosjektet: send mail til sven@tradfilm.no 

Vi er også interessert i folk som har rekvisitter eller tidsriktige kostymer – eller biler som hører hjemme i Håkon Bankens univers; en gammel Amazon, Volvo PV eller «Cheva» som er  «gærfin i lakk og trekk». Eller dersom du har stillbilder – eller levende film relatert til Håkon Banken, er vi veldig interesserte i det.

Det er også opprettet en Facebook-side for folk som vil bidra i prosjektet – meld deg inn HER

Påmeldingsskjema – skuespillere og statister

Mer info om prosjektet: 
Filmen produseres av Trad Film AS. Produsent er Camilla Vanebo, regissører er Martin Walther og Sven Arild Storberget. 

Kontaktinfo: Sven Arild Storberget – sven@tradfilm.no – mobil: 412 08 445

For bilde bruk til i medieomtale om dokumentarprosjektet – last ned bilde her. Bildet kan kun brukes i omtale av filmprosjektet, all annen bruk må avklares med fotograf Geir Bekken. Foto-byline: Geir Bekken

Mer info om filmskaperne og pressebilder finner du her.