Et eventyr i svart og hvitt – premiere og andre visninger

INFORMASJON OM PREMIERE OG VISNINGER AV DOKUMENTARFILMEN «ET EVENTYR I SVART OG HVITT» 
 
Fredag 13. oktober er det premiere på Cinemateket i Trondheim på dokumentarfilmen «Et eventyr i svart og hvitt» – en litt annerledes fortelling om Rosenborg i anledning hundreårsjubileet, fortalt gjennom historien til veteran Erling Næss. NB! Det er begrenset antall billetter på visningene, så det er lurt å sikre seg billett på forhånd. 
 
Det blir også visning lørdag 14. oktober (Cinemateket i Trondheim), mandag 15. oktober (fotballpuben Mellomveien i Trondheim) og mandag 6. november (Cinemateket i Oslo). 
 
Nederst finner du informasjon om visningene og billettkjøp – først noen ord om filmen: 
___________________________________________________________________
 
Et eventyr i svart og hvitt er dokumentarfilmen om fotballveteranen som må kjempe den utenkelige kampen mot klubben i sitt hjerte, Rosenborg. Midtbanespilleren Erling Næss pådro seg en stygg fotballskade i sin debutsesong i 1968, men klarte likevel å levere over ti sesonger i Rosenborg-trøya. Dette var mye takket være utallige kortisonsprøyter. Etter at Næss la skoene på hylla har han hatt flere roller i klubbens administrasjon og vært programleder for Rosenborgs egen lokal-tv, Rosenborg-kanalen. Skaden viste seg imidlertid å utvikle seg til en senskade som førte til uførhet og mulig amputasjon.

Filmen forteller historien om en et livslangt kjærlighetsforhold til en fotballklubb, som mot slutten av et langt samliv blir satt på den aller største prøven. Hvor langt kan man strekke kjærligheten til en fotballklubb?

Erling Næss sitt kjærlighetsforhold til Rosenborg startet i barndommen med med Rosenborgs cupfinaleseier i 1960, videre gjennom en innholdsrik spillerkarriere med klubbens første The Double i 1971, samt skjebnesesongen i 1978.
Han var også med i kulissene da «det moderne Rosenborg» ble formet fra 1988 og utover, denne gangen med programleder-mikrofonen. Filmen inneholder unikt arkivmateriale fra Næss sine år i Rosenborg-kanalen, hvor hele Trøndelag blir godt kjent med sine fotballhelter gjennom tv-skjermen. Disse årene kulminerer med Champions League-eventyret hvor hele Norge trykket Rosenborg til sitt bryst, med Nils Arne Eggens postulater og fokus på humankapital som fundamentet.

Dagene som som fotballveteran har imidlertid bydd på utfordringer som hans Rosenborg-hjerte føler står i sterk kontrast til verdigrunnlaget som gjorde Rosenborg så elskverdige for så mange. Denne dokumentarfilmen forteller historien om fotballveteranen som må ut i en utenkelig kamp – mot klubben han elsker.  

Filmen er regissert av Sven Arild Storberget (f. 1985) og dette er hans andre dokumentarfilm. Klipper er Robert Stengård (Optimistene, Barneranerne, Til Ungdommen, Pøbler), hovedfotograf er Eivind Lie Nitter, musikken er laget av Marius Drogsås Hagen (Team Me, Jaqueline), lydetterarbeid: Christoffer Pedersen. Produsenter: Thomas Aune (Ensjø Video) og Sven Arild Storberget (Trad Film
___________________________________________________________________
 
Visninger i Trondheim: 
 
PREMIERE: Fredag 13. oktober klokken 20:00, Cinemateket i Trondheim (Kjøpmannsgt 48 – Olavshallen)
Med påfølgende ettersnakk styrt av Sven Bisgaard Sundet og Tete Lidbom fra Heia Fotball med utvalgte gjester. 
———————————————————–
VISNING 2: Lørdag 14. oktober klokken 18:30, Cinemateket i Trondheim (Kjøpmannsgt 48 – Olavshallen)
Med påfølgende ettersnakk med utvalgte gjester. 
———————————————————–
VISNING 3: Mandag 15. oktober klokken 18:30, fotballpuben Mellomveien (Mellomveien 16)
Med påfølgende ettersnakk med utvalgte gjester. 
———————————————————–
 
Visninger i Oslo: 
 
Mandag 6. november klokken 18:00, Cinemateket i Oslo (Dronningens gate 16)
Med påfølgende ettersnakk styrt av fotballmagasinet Josimar. 
Billetter: http://www.cinemateket.no (legges ut i løpet av de nærmeste ukene)
___________________________________________________________________
 
Spørsmål?
Kontakt regissør Sven Arild Storberget – sven@tradfilm.no – 412 08 445
Gjelder spørsmålene billetter, ta kontakt direkte med Cinemateket eller Mellomveien.