Endelig verdenspremiere på «Elgskogen»

Dokumentarfilmen «Elgskogen» – et dypdykk i Engerdals elgjakt-tradisjon – har i begynnelsen av mars verdenspremiere på kino.

I dokumentarfilmen «Elgskogen» skildrer regissør Ane Helga Lykka elgjakt-tradisjonen i hjembygda Engerdal gjennom flere år. I begynnelsen av mars skal filmen vises for publikum for aller første gang; først med kinovisninger i Engerdal (2. og 3. mars), og deretter står Elverum (4. mars) og Hamar (8. mars) for tur. 

Det er også planlagt visninger i Kongsvinger, Støren, Trysil, Stor-Elvdal, Vadsø, Tromsø, Eidsvoll, Rena, Gjøvik og Dokka – for oversikt over alle planlagte visninger – trykk her.

Om filmen: Elgjakta har alltid vært hellig for folk i Engerdal. Når jakta begynner overskygger den alt annet. Jakta på det største dyret i skogen bringer jegerne tettere på hverandre, og forsterker fellesskapet i bygda. Sigrid flytter tilbake til hjembygda etter å ha tatt musikkutdannelse i Oslo. Hun har jaktet i flere år, men er fortsatt ikke sikker på om hun egentlig vil skyte det majestetiske dyret. Nelly og Halvard er eldre og mer erfarne jegere, og møter andre utfordringer i skogen. «Elgskogen» er en film om å høre til, et nært portrett av jegerkulturen i en liten bygd i utkanten.

Regissør Ane Helga Lykka (34) fra Engerdal har vært fascinert av fellesskapet i elgjakta så lenge hun kan huske. Helt siden hun begynte å studere film har hun ønsket å portrettere elgjaktas særegne posisjon i bygda hun vokste opp i. I «Elgskogen» følger hun flere jaktlag, med mål om å grave dypere i hvorfor jakta står så sterkt. Det virker som om jakta på det største dyret i skogen forsterker fellesskapet i en bygd hvor synkende innbyggertall lenge har vært en kilde til uro. Ane har studert dokumentarfilm i Danmark og Italia, og dette er hennes debutfilm.

Verdenspremiere i Engerdal – deretter Elverum, Hamar og Oslo 

Det er selvfølgelig bare i Engerdal denne filmen kan ha sin verdenspremiere: Tirsdag 2. mars vises den på det store lerretet for alle første gang, i Engerdalshallen. Etter visningen blir det panelprat hvor filmens tematikk utforskes videre, og det blir også åpent for spørsmål fra salen. Til stede er Ane Helga Lykka (filmens regissør), Sigrid Stubsveen (folkemusiker og medvirkende i filmen), sogneprest Svein Olav Angard Hovde og leder Norges Jeger- og Fiskerforbund, Knut Arne Gjems. Det blir også fremført en minikonsert med tradisjonsmusikk fra Engerdal, signert Sigrid Stubsveen og Anders Lillebo. Det blir også visning i Engerdal onsdag 3. mars.

Videre følger visninger i Elverum (torsdag 4. mars), Hamar (mandag 8. mars) og Oslo (onsdag 10. mars). Også etter disse visningene blir det panelprat etter film med regissør Ane Helga Lykka og medvirkende Sigrid Stubsveen, i tillegg til andre utvalgte gjester. Se mer info om de forskjellige visningene avslutningsvis. Det er også planlagt kinovisninger i Kongsvinger, Trysil, Tynset, Gjøvik og Støren – datoer blir offentliggjort senere. NB! Det forutsettes så klart at den lokale smittesituasjonen er slik at det lar seg gjøre å ha kinovisning – vi kommer med oppdatert informasjon.

Tirsdag 2. mars – verdenspremiere i Engerdal – to visninger – 18:00 og 20:30 

Filmen vises i Engerdalshallen, og billetter kan kjøpes på www.bygdekinoen.no. 

Facebook-event

Panelpraten etter filmen ledes av NRK-journalist og engerdøl Anne Næsheim, og med i panelet er regissør Ane Helga Lykka, Sigrid Stubsveen (medvirkende i filmen), sogneprest Svein Olav Angard Hovde og leder Norges Jeger- og Fiskerforbund, Knut Arne Gjems. Det blir også minikonsert, med folkemusikk fra Sigrid Stubsveen og Anders Lillebo. 

Onsdag 3. mars – visning i Engerdal, klokka 18:00 

Filmen vises i Engerdalshallen, og billetter kan kjøpes på www.bygdekinoen.no. 

Facebook-event

Panelpraten etter filmen ledes av Ellen Fauske, og i panelet er regissør Ane Helga Lykka, Sigrid Stubsveen (medvirkende i filmen), sogneprest Svein Olav Angard Hovde og Jo Inge Breisjøberget (jaktfagsjef i Statskog).

Torsdag 4. mars –  Elverum kino, visning klokka 19:00 

Filmen vises i Elverum kino, og billetter kan kjøpes www.filmweb.no/elverumkino.

Facebook-event

Panelpraten etter filmen ledes av Kari Toft, og i panelet er regissør Ane Helga Lykka, Sigrid Stubsveen (medvirkende i filmen), leder Norges Jeger- og Fiskerforbund, Knut Arne Gjems og forfatter Thor Gotaas.

Mandag 8. mars –  Hamar kino, visning klokka 18:30 

Filmen vises i Hamar kino, og billetter kan kjøpes på www.hamarkino.no.

Facebook-event

Panelpraten etter filmen ledes av Jonas Kippersund, og i panelet er regissør Ane Helga Lykka, Sigrid Stubsveen (medvirkende i filmen) og forfatter Lars Mytting. 

NB! Utsatt – ny dato kommer senere – Onsdag 10. mars –  Oslo (Vega Scene), visning klokka 18:00

Filmen vises på Vega Scene, og billetter kan kjøpes på www.vegascene.no

Facebook-event

Panelpraten etter filmen ledes av Kalle Løchen, og i panelet er regissør Ane Helga Lykka, Sigrid Stubsveen (medvirkende) og sosiolog Andreas Hompland. Det blir også folkemusikk fra Sigrid Stubsveen og Anders Lillebo.

Elgskogen – trailer from Trad film on Vimeo.

Se trailer til filmen her: https://vimeo.com/514325373

Last ned pressebilder her: https://tinyurl.com/y54akjxa

Ta gjerne kontakt dersom dere ønsker intervju: 

Regissør Ane Helga Lykka – mobil: 932 31 131

Filmen er produsert av Motlys og Trad Film, og skal senere vises på NRK, SVT og finske YLE.

Filmen er støttet av Østnorsk Filmsenter, NFI, Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Engerdal kommune, Engerdal fjellstyre.

Produsent Sigve Endresen (Motlys) – mobil: 924 66 100

Produsent Sven Arild Storberget (Trad Film) – mobil: 412 08 445